header image

Belastingdienst

Werken als ICT’er bij de Belastingdienst

ICT met impact: miljoenen vooraf ingevulde aangiftes online beschikbaar stellen

De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in beweging. Zo ook onze ICT-ers, die werkzaam zijn bij een van de grootste ICT-werkgevers van Nederland. Onze systemen beschikken over fiscale gegevens van miljoenen burgers en bedrijven en er gaat dagelijks circa één miljard euro aan belastinggeld doorheen. Over ICT met impact gesproken.

Development, infrastructuur of security & privacy?

In onze ICT-omgeving werken ervaren en minder ervaren ICT’ers nauw samen. De keuze aan werkzaamheden is ongekend. Je kunt werken met nieuwe technieken zoals app-development, blockchain en Watson-technologie (AI) en met talen als .NET, Java en Python. Met portalvoorzieningen en legacy-systemen (waar COBOL nog gebruikt wordt) en met alle middleware, waarbij je te maken krijgt met Automation (bijvoorbeeld Jenkins) en cloudoplossingen. Je kunt werken op infrastructuur gebied met programma’s en systemen zoals Cisco, F5, Bluecoat en Aruba Cloud. En dit alles moet natuurlijk superveilig zijn, omdat we over de gegevens van iedere Nederlander beschikken. Je zult begrijpen dat dit op securitygebied (privacy bij design, compartimentering van data) super interessant werk met zich meebrengt. Wat je ook doet, met je werk draag je bij aan het Nederland van nu én de toekomst.

Groei je mee?

De Belastingdienst wil volledig toekomstbestendig worden. En om dat te realiseren zijn moderne systemen en talentvolle ICT’ers allesbepalend.

Heb je straks je studie afgerond en wil je werken én verder leren? Dat ben je bij de Belastingdienst op je plek. Als je goed kunt samenwerken, graag je kennis wilt delen en kunt meegroeien met de organisatie ben je verzekerd van een uitdagende technische functie. De komende jaren zoeken we nog honderden ICT’ers: van system-, software- en netwerkengineers, tot scrummasters, securityspecialisten en functioneel beheerders.

Benieuwd naar je mogelijkheden als ICT’er bij de Belastingdienst?
Klik hier voor meer informatie

En bekijk hier ons aankomend event: https://werken.belastingdienst.nl/evenementen/wintercourse-ict-188